Het GeoRiskA-team

François Kervyn

François KERVYN, hoofd van het GeoRiskA team  -  francois.kervyn (at) africamuseum.be
François Kervyn is geoloog teledetectie en werkt samen met wetenschappelijke en beleidsinstellingen in Centraal-Afrika. Hij zet zich in voor de ontwikkeling van partnerschappen en onderzoek in samenwerkingsverband met belangrijke instellingen en draagt zo bij aan de versterking van het risicobewustzijn.
AfricaMuseum website 
ResearchGate
Google Onderzoeker

Olivier Dewitte

Olivier DEWITTE, senior onderzoeker  -  olivier.dewitte (at) africamuseum.be
Olivier Dewitte is een geograaf met een brede kennis van en inzicht in processen en kwantitatieve onderzoeksmethodologieën in geomorfologie, natuurlijke gevaren, en landdegradatie. 
AfricaMuseum website
ResearchGate
Google Onderzoeker

Mohamed Laghmouch

Mohamed LAGHMOUCH, senior onderzoeker  -  mohamed.laghmouch (at) africamuseum.be
Mohamed Laghmouch, geograaf, geoloog en GIS-expert, richt zich op het opzetten en ontwikkelen van GIS-projecten. Hij werkt aan de valorisatie van geo-archieven die hij exploiteert in GIS-projecten die geïntegreerd zijn in de onderzoeksactiviteiten die het team uitvoert. Hij heeft ook een expertise ontwikkeld in GIS-capaciteitsopbouw via specifieke cartografische toepassingen en projecten. 
AfricaMuseum website 
ResearchGate

Caroline Michellier

Caroline MICHELLIER, senior onderzoeker  -  caroline.michellier (at) africamuseum.be
Caroline Michellier is een geograaf die gespecialiseerd is in kwetsbaarheid en risicobeoordeling van de bevolking die geconfronteerd wordt met geo-gevaren, in het bijzonder in data-schaarse contexten. Ze heeft intensieve samenwerkingen ontwikkeld met wetenschappelijke instellingen en besluitvormers in Centraal-Afrika en draagt bij tot de bewustmaking van risico's met gecontextualiseerde instrumenten.
AfricaMuseum website 
ResearchGate

Benoît Smets

Benoît SMETS, senior onderzoeker  -  benoit.smets (at) africamuseum.be
Benoît Smets is geowetenschapper en werkt op het gebied van teledetectie, fotogrammetrie, geohazards en vulkanologie. Zijn huidige onderzoek richt zich op het gebruik van optische en radarbeelden om geologische risico's en hun interacties met stedelijke omgevingen te bestuderen. Hij heeft ook een expertise ontwikkeld in het begrijpen van vulkanische, magmatische en tektonische processen in verband met het Kivu-splijtbekken en de Virunga Vulkanische Provincie, in de westelijke tak van het Oost-Afrikaanse Rift-systeem.
AfricaMuseum website
Google Onderzoeker 
Persoonlijke website

Antoine Dille

Antoine DILLE, post-doc onderzoeker  -  antoine.dille (at) africamuseum.be
Antoine Dille is een geograaf. Zijn huidige onderzoek richt zich op het onderzoeken van de mechanismen en spatio-temporele dynamiek van aardverschuivingen in stedelijke gebieden in de tropen. Het onderzoek richt zich specifiek op de snel groeiende stad Bukavu, gelegen langs het Kivu-meer in DR Congo. Dit onderzoek maakt gebruik van geavanceerde satellietgegevens voor teledetectie (Synthetic Aperture Radar, optische beelden met zeer hoge resolutie...), meettechnieken op de grond (onbemande luchtvaartuigen, DGPS-metingen...) en geomorfologische kartering op het terrein. Dit onderzoek zal dienen ter ondersteuning van voorspellings- en risicobeheerssystemen in de regio Kivu.
AfricaMuseum website
Google Scholar 

Evelyne Gilles

Evelyne GILLES, technische ondersteuning Kaartbibliotheek  -  evelyne.gilles (at) africamuseum.be
Evelyne Gilles zorgt voor de opvolging van het kaartenarchief en de collectie luchtfoto's. Zij is ook verantwoordelijk voor de afdrukfaciliteit in het laboratorium.

Toufik (Massi) Moussouni

Toufik MOUSSOUNI, technische ondersteuning  -  toufik.moussouni (at) africamuseum.be
Toufik Moussouni biedt ondersteuning bij GIS-activiteiten en het scannen van luchtfoto's.

Logo Georiska